Pagina's

vrijdag 27 april 2018

Weer veilig thuisgekomen.

Vanmiddag zijn Gerrit en Arie weer veilig teruggekeerd in Katwijk aan Zee. Arie ging daarna naar Puttershoek. De lading mocht in Kobryn worden gebracht en de vrachtwagen weer heel terug in Katwijk. We zijn er de Heere dankbaar voor. Hij spaarde en bewaarde.
We vinden het vaak maar heel gewoon. Even een reisje met een vrachtwagen. Gaan er miljoenen per dag over de wegen. Waar maak je je druk over. Inderdaad. We beseffen het maar al te weinig. En ik bedoel helemaal niet te zeggen dat we met panische angsten moeten rondlopen. Maar wel bedoel ik, dat we niet moeten vergeten dat we slechts in de hand van de Heere veilig en geborgen zijn. Dat hebben we in de afgelopen jaren met elkaar wel geleerd. Juist als we dit werk met elkaar doen beseffen we dat des te meer. Ja maar zegt iemand: het is toch voor de goede zaak. Ja, dat geloven we. Maar we weten ook dat dit niet betekent dat dan iedereen altijd ook weer gezond en wel terugkeert. En dat er geen ongelukken kunnen geburen, of dat we niet iets kunnen vergeten. Het is een hele verantwoordelijkheid een combinatie of de bus te besturen. Want als er iets niet goed gaat dan staan diezelfde mensen die roepen het is voor de goede zaak, ook langs de kant met opmerkingen. Iemand moet immers altijd de schuld krijgen. Zo gaat dat tegenwoordig.
Daarom zeggen we: de Heere heeft gespaard en bewaard. En dat geeft ons ook vertrouwen voor de toekomst. Hoe het ook gaat: we vertrouwen op de Heere en Zijn genade. We beseffen de verantwoordelijkheid. We bedenken ook wat het betekent voor hen die thuis achter blijven. De Heere bestuurt ons leven. Dat is geen garantie, zodat we geloven dat er nooit wat zal gebeuren. We weten beter. We zijn dankbaar voor de vrouwen die hun man voor het werk over hebben. Het mag voort gaan, ook door hun meewerken en ondersteunen. Maar boven alles geloven we, dat het werk van de heere voortgaat. En dat Hij een getrouwe en barmhartige Vader is.



donderdag 26 april 2018

Terug in de EU

Vanmorgen vroeg om 6 uur zijn Gerrit en Arie met de vrachtauto de terugreis begonnen. Nu zijn ze na 3 uur op de grens begonnen aan de reis over de snelwegen van Polen. Zo snel kan het dus blijkbaar ook. Maar voor hen een opluchting. We bidden dat de heere hen morgen weer veilig thuisbrengt in Katwijk aan Zee.


woensdag 25 april 2018

Leeg

Lading gelost

Na de lange wachttijd aan de grens is het nu toch allemaal heel voorspoedig gegaan bij het lossen van de goederen. Hier een impressie van de lading in de nieuwe loods van de stichting "Miloserde" in Kobryn. Voor ons een bekende plek. We stonden hier in het verleden met de vrachtwagens en de bus achter het hek van de douane te wachten tot men ons toestemming gaf op een andere plaats te lossen. Nu is de douane verhuisd naar Kaslowice en is hier voor de stichting een loods vrijgekomen.

Dankbaar zijn we dat het allemaal weer op zijn plek is en de goederen over een poosje beschikbaar zullen zijn voor verdeling.












Ingeklaard op weg naar Kobryn.

Ondertussen gaat het nu snel. De inklaring van de goederen heeft al plaats gevonden. En nu is de vrachtwagen onderweg naar Kobryn. Samen met een andere vrachtwagen van Charité uit Nunspeet. Soms duren dingen uren en dan weer ineens gaat het met de snelheid van het licht. Een en ander betekent natuurlijk dat het gaat om de wil om te coöpereren. En is er dan één iemand met een pet als een vliegdekschip, die wel of niet meewerkt, dan maakt dat dag en nacht verschil. Of met andere woorden een uur of 12. Gisteravond waren Gerrit en Arie om ongeveer 6 uur bij de Poolse grens. We zijn nu ruim 18 uur later, maar dit hele grapje had ook in een 6-tal uren gekund. En wat was nu de reden van het oponthoud? De palletwagen in de vrachtauto. Die nemen we mee om de lading te kunnen lossen en omdat er in Kobryn maar 1 is. Maar die staat natuurlijk niet op de laadlijst. Als de vrachtwagen door de scan gaat zien de douaniers die op hun schermpje in de auto staan. Een douanier die zijn vak verstaat, begrijpt dat je die nodig hebt. Maar als je iedere vrachtwagenchauffeur als een verdachte van smokkel en verduistering ziet, dan kijk je daar natuurlijk anders tegenaan. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat men daar ook wel reden voor zal hebben. Maar we komen al jaren met goederen die worden afgeleverd in een depot en tig keer gecontroleerd door allerlei overheidsinstanties. Valentina moet meters papier schrijven om de goederen uiteindelijk aan armen, gehandicapten en ouderen te kunnen uitdelen. iedereen weet wie we zijn. Jaarlijks is er overleg op het ministerie van humanitaire hulp. Maar iedere keer is er wel iets.
Maar we houden vol. Het volk, de mensen zijn ons lief geworden en de hulp wordt met open armen ontvangen.
We hopen maar dat het op de terugweg vlotter gaat.

In Belarus

De mannen zijn over de grens. Nu moeten de goederen worden ingeklaard. Dat kan ook nog wel even duren. Waarom het lang duurde weet ik nog niet. We wachten af tot we bericht krijgen.

dinsdag 24 april 2018

150 km voor de grens.

Gerrit en Arie gaan snel. Alles gaat voorspoedig. Ze zijn nu de TIR-route onder Warschau gepasseerd en moeten ongeveer nog 140 km gaan tot aan de grens. Dat zou betekenen dat ze vroeg aankomen daar. En als dan de douane een beetje vriendelijk is en meewerkt, dan .......

Valentina is met haar mensen in afwachting van de komst van het transport. Er is ook nog een andere vrachtwagen van Charité onderweg. Die zal mogelijk morgen ook arriveren. Dan is de nieuwe loods bijna vol denk ik?

Want nu is hij nog leeg.



Voor hen die al mee waren op transport een bekende plak. op het terrein van de douane in Kobryn. De loods buiten Kobryn heeft Miloserde verlaten en deze andere plek gevonden. 

Onderweg naar Belarus

Gistermorgen (24/4) vertrokken Gerrit Kloos en Arie de Geus naar Belarus. Ze zijn ondertussen al een aardig eind gevorderd.

Ze rijden met een truck die gehuurd werd bij onze sponsor Blom.


Voor de duidelijkheid. Dit waren ze samen tijdens een eerder transport. In de bus, in afwachting van een schaaltje vlees, aardappelen en groente.



Kortgeleden stuurde Arie een berichtje met dit bord langs de snelweg.



Dit is ongeveer ter hoogte van Lodz. Dat is nog ongeveer 360 km. tot de grens met Belarus. Als alles gaat zoals gepland dan zouden ze rond 6 uur daar aan kunnen komen.



Ze hebben ongeveer 10.000 kg goederen aan boord. Huib heeft de pallets met de heftruck er ingezet.

woensdag 18 april 2018

Voorjaars-transport

Al een aantal jaren brengen we ook in het voorjaar een lading goederen naar Kobryn om de stichting "Miloserde" te helpen het goede werk dat daar gedaan wordt te ondersteunen. Onder leiding van Valentina Yakubets wordt door deze stichting een kledingbeurs gehouden. Grote gezinnen, ouderen en gehandicapten, maar ook mensen die moeilijk kunnen rondkomen kunnen in aanmerking komen voor een pakket met gebruikte kleding en schoenen. Zie eerder posts om plaatjes te zien van een kledingbeurs.
Alles wordt keurig bijgehouden en er wordt geregeld gecontroleerd of de goederen eerlijk worden verdeeld en of alle goederen die door ons worden aangeleverd ook terecht komen bij minvermogenden. Daarnaast verzorgd deze stichting ook verdeling van goederen voor scholen, tehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen zoals jeugdcentra en opvang voor mensen met een verstandelijke beperking.

Maandag 23 April gaat er weer een transport met veel goederen richting Belarus. Gerrit Kloos en Arie de Geus hopen maandag te vertrekken en vrijdag of zaterdag weer terug te keren. Ze gaan geen bezoeken brengen aan instellingen. Ze rijden de vracht er heen en komen ook direct weer terug naar Nederland.

We zijn dankbaar dat we weer gesponsord worden door verschillende organisaties. En natuurlijk is er weer van heel veel mensen kleding en andere goederen ontvangen.

De laadlijst laat zien dat er ongeveer 5.000 kg kleding en schoeisel meegaat. 1.000 kg lakens en dekens. 100 kg. verbandmiddelen en incontinentiemateriaal. 25 kinderwagens. Een mooi speeltoestel voor in een kinderdagverblijf of kleuterschool en ander speelgoed. Verder rollators, serviesgoed, tafels en stoelen.

We hopen dat het weer voor veel mensen tot zegen mag zijn.

In november hopen we weer een transport te organiseren. Dan met 2 vrachtwagens en de bus. U kunt kleding en andere goede bruikbare goederen brengen in ons depot aan de Katwijkerweg. Elders op dit blog vindt u telefoonnummers.

Ieder die mogelijkheden ziet om het vervoer te sponsoren of bereid is een truck of oplegger ter beschikking te stellen wordt vriendelijk gevraagd contact met ons op te nemen. We rijden met chauffeurs die ervaring hebben in internationaal transport.

En natuurlijk vragen we uw aandacht voor het banknummer dat aan de linkerkant op deze bladzijde staat vermeld.

Help ons helpen!