Pagina's

dinsdag 5 oktober 2021

Transport naar Vojgany

 Vandaag wordt er opnieuw een vrachtwagen geladen door de mannen van onze werkgroep, aangevuld met hulptroepen. Rond het middaguur kwam de chauffeur met zijn truck met oplegger aan bij de schuur. Korte tijd later werd begonnen met laden. Zo gaat er ongeveer weer 10 ton aan goederen naar het bejaardenhuis in Vojgany.

Wat oude plaatjes dan herkent u het wel weer. We komen hier nu sinds 2014. Veel is er veranderd en veel heeft de directrice Jelena met haar medewerkers tot stand mogen brengen. Intussen wordt er nu ook driftig gewerkt aan een daklozenopvang. 







Nu dus weer een transport. Niet alleen hulp voor het bejaardentehuis, maar ook voor mensen met zorgen in het dorp en in de omgeving. U leest de krant en zie het nieuws en weet ondertussen wel iets meer over Belarus (Wit-Rusland). Ik hoef u daar niets over te vertellen.

Vandaag wordt er dus hard gewerkt. Ieder wil zijn steentje bijdragen. Niets alles gaat, maar als je niet mag tillen kun je wel de lijst van goederen bijhouden en opletten dat alles er in komt en we na het laden weten wat er inzit. De papieren en de goederen worden immers bij aankomst ook weer gecontroleerd. Iets teveel is niet een groot probleem, maar iets dat op de lijst staat en er niet inzit, dat geeft problemen voor de ontvangers van de goederen. Gerrit houdt er oog op dat alles erin komt Jelena is immers verantwoordelijk voor wat ze ontvangt.

Gelukkig lukt het Huib de heftruck te besturen. Ook al ondervindt hij langzamerhand steeds meer dat zijn leeftijd parten gaat spelen.

Vader en Zoon Huig in de vrachtwagen met een zeer behulpzame chauffeur. Henk en Arie zorgend at tussen de Pallets goed kan worden opgevuld en broeder Aam is ook van de partij om hand en spandiensten te verrichten. Zo wordt met elkaar de klus geklaard.





Het is de bedoeling om morgen papieren te maken en dan kan de lading op weg. Op Hoop van zegen.

Ik heb getracht de dames die in het huis werken te bemoedigen met het volgende verhaaltje:

Beste Dames en Familie Haven-medewerkers!

Toen ik een kleine jongen was, leerde ik een liedje. Het ziet er zo uit: 

Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht
dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht
en Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn’
jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

Jezus zegt ons ook dat ’t zo donker is
overal op aarde zond’ en droefenis
laat ons dan in ’t duister held’re lichtjes zijn
jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

Als ik dacht aan het werk dat jullie allemaal doen bij Family Haven, denk ik aan het licht dat je mag verspreiden voor de mensen die in de veilige haven van je huis wonen. Ik dacht erover om je een klein cadeautje te geven. en vond deze kleine lampjes. Neem een ​​lege fles. Misschien groen of bruin, of met een patroon, en steek een veter met lampjes erin. In de herfst en winter zal het een licht zijn in de duisternis om ons heen. Hij laat ons denken aan  Jezus Licht voor ons. Hij spreekt uit Zichzelf: Ik ben het Licht van de wereld. In Zijn licht kunnen we nu en voor eeuwig en altijd leven. Dus een mens die in Jezus heeft geloofd, zal voor altijd een lid van Zijn Koninkrijk blijven.

Maar als we in Zijn licht wandelen, zullen we Zijn licht weerkaatsen naar de mensen om ons heen. Jezus zegt ook over ons: U bent het licht van de wereld. Betekenis: We kunnen het Goede Nieuws verspreiden dat Jezus de Verlosser van de zonden is en leven geeft voor het heden en het eeuwige.

Ik hoop dat ons werk u zal inspireren om door te werken in de moeilijke situaties waarin u uw werk moet doen. Wees oprecht, liefdevol en behulpzaam.

Ik hoop dat God ons een dag zal geven waarop we elkaar weer zullen zien. Al het beste voor u, uw dierbaren. Vergeet nooit: want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon heeft gegeven, zodat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Van jullie vrienden uit Nederland,

(De taal is wat krom, maar ik schreef het in het Engels om beter te vertalen in het Russisch, en daarvandaan weer terug in het Nederlands. Maar u begrijpt het wel. De tijd ontbreekt om er nu langer aan te schaven.

dinsdag 22 juni 2021

Kledinginzameling

 De laatste zaterdag van de maand kunt u kleding inleveren.




We doen dat in onze schuur. Katwijkerweg 1, Valkenburg.

Niet meer op een andere plaats!

Geen medicijnen!

Hartelijk dank voor uw hulp.

woensdag 7 april 2021

Fotokaarten voor allerlei gelegenheden.



Wilt u ons werk steunen? 

Dat kan op allerlei manieren. Een leuke manier is: een kaart vesturen naar een jarige of een gehuwd stel of voor een jubileum. En! dan koopt u de kaart of kaarten via deze link!

Van iedere kaart komt de helft ten goede van ons werk. En zeg nu zelf, de prijs voor de prachtige kaarten is zeer betaalbaar. Dus neem een voorraadje en stuur eens wat meer een kaart ter bemoediging of zomaar, omdat het prachtig is een teken van medeleven te ontvangen, zomaar een blijk van waardering of een riem onder het hart in moeilijke tijden! 5 prachtige kaarten voor €5,-

Cora Zuiderduijn heeft al heel wat kaarten gemaakt en u begrijpt dat we haar werk zeer waarderen.

De acties met Pasen hebben een mooi bedrag van €450 opgeleverd en in Belarus worden er 200 gezinnen blij gemaakt met een Paasgroet. Vanmorgen hoorde ik dat de eerste kaarten al waren aangekomen!




maandag 8 maart 2021

Stuur een Paasgroet naar Belarus.

Jezus Christus is werkelijk opgestaan.
Иисус Христос воистину воскрес.

Alweer 6 jaar geleden bezochten we voor het eerst Vojgany. We maakten kennis met Jelena en de mensen die in het tehuis "Familiehaven" wonen en werken. Nu ruim 6 jaar later gingen er al 4 grote vrachtwagens richting dit dorp in Noord-West Belarus.

Om u een indruk te geven even een kaartje. Linksonder de grensovergang bij Brest. De blauwe lijn is de reis over Minsk naar Vojgany. En dat dorpje ligt op 1700 km van Katwijk aan Zee. 




De gemeente van ds. Viazovsky bracht ons bij het tehuis. De dominee komt er geregeld om met mensen te spreken. Soms is er ook een kleine dienst. Er komen ook andere leden van de gemeente. Irina is betrokken bij de groep van mensen die Jelena terzijde staan. 

Jelena heeft de hulp die we hebben gebracht ook gedeeld met de mensen die in de dorpen in de omgeving wonen. U hebt er mogelijk voorbeelden van gezien op dit blog. Anders kijkt u naar de beelden uit 2019. Zoek in het archief.

Nog veel langer geleden kwamen we voor de eerste keer in Kobryn. Dat was in 2001. Toen bezochten we de opslag van Valentina Yakubets. Sinds die tijd werd er jaarlijks kleding en goederen gebracht voor het werk dat de st. Miloserde in de regio Kobryn/Brest doet. Kobryn ligt dicht in de buurt van de stad Brest. Direct aan de Poolse grens bij de grensovergang Terespol/Kukurycki. Kobryn is vandaar ongeveeer 50 km landinwaarts.

Nu willen we deze mensen ook een bemoediging brengen d.m.v. een Paaskaart. U kunt meehelpen. Op deze pagina legt Cora het allemaal haarfijn uit



Naar het bestelformulier!            


  














                                    

zaterdag 27 februari 2021

het transport van 2019.

 Hier ziet u een film over de voorbereidingen voor een transport. 
Dit was onze reis van 2019.

Stuur de mensen die u hier kunt zien een kaartje met de Paasboodschap.
Klik hier.


De voorbereidingen voor het transport van 2019 naar Belarus





Nog meer voorbereidingen.



Op reis naar Kobryn, Belarus. En vandaar naar Vojgany.



Bezoeken in Vojgany.



Bezoek aan een school en een lang verhaal met brieven.



Afscheid en nieuwe ontmoetingen.



Weer richting Nederland.








zaterdag 20 februari 2021

Paaskaarten actie











Cora Zuijderduijn heeft weer gezorgd voor prachtige kaarten. De kerstkaartenactie was een succes en bracht een mooi bedrag op. €260!

We willen ook nu weer een actie houden. Met de paasdagen op komst dachten we dat het in deze crisistijd misschien een mooi gebaar zou zijn om vrienden en bekenden een bemoedigende kaart te sturen en zo ook een bijdrage te leveren aan het werk voor onze broeders en zusters in Belarus. 
Cora heeft weer prachtige kaarten gemaakt. We zijn heel dankbaar voor het werk dat ze hieraan verricht!

We hopen dat u ook meedoet!


We willen uw aandacht ook vragen voor een andere actie! Nl. verstuur een Paaskaart naar Belarus! We hebben een heel aantal adressen van mensen die mede namens u hulp hebben ontvangen in en rond Kobryn en Vojgany. Pasen is in de Oosterse kerk op een latere datum dan in de Westerse kerk. Daar viert men dit jaar Pasen 2 mei. Dus deze actie starten we wat later.


Ik laat haar zelf aan het woord:

PAAS-kaarten voor Belarus
Hier bestellen Fotokaarten voor PASEN

U kunt nu unieke, prachtige, zelfgemaakte FOTOkaarten bestellen. De opbrengst hiervan is voor Belarus. Bestellen kan tot 7 maart aanstaande.

Per kaart kunt u zelf aangeven hoeveel u er van wilt hebben.
Het zijn dubbele kaarten met envelop.

Liever een andere tekst op de kaart? Dit kan ook tegen meerprijs van €0,50 per kaartkeuze.
U kunt uw tekstkeuze onder de kaart van uw keuze typen.

En zijn er vragen? Neem gerust contact met mij op.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De kaarten kunnen vanaf maandag 22 maart 2021 worden afgehaald in Katwijk aan Zee.
Dag en tijdstip kunt u afstemmen per telefoon, mail of app.
Ook kunnen de kaarten per post bij u worden bezorgd. Dan komen er alleen bezorgkosten bij.
Bezorgen in Katwijk aan Zee en de Zanderij + €1,50
Bezorgen buiten Katwijk aan Zee v.a €4,50 via POSTNL

Betaling vindt plaats via betaalopdracht na ontvangst van de bestelling via uw opgegeven mailadres of mobiele telefoonnummer.

Alvast weer heel hartelijk dank voor uw gave!

Cora Zuijderduijn - van der Plaat
Tel:06-225 98 057
Mail:
fotokaarten@solcon.nl


NB: Geen Paaskaarten nodig, maar wel Belarus steunen? Kijk dan ook eens hier.