Pagina's

maandag 29 januari 2018

Kledingbeurs in Kobryn

In september brachten we een grote vrachtwagen met kleding en allerlei andere materialen bij onze partner in Kobryn. Het is de stichting "Miloserde". Dat betekent net als "Charité" in gewoon Nederlands: Barmhartigheid. Deze stichting wordt geleid door Valentina Yakubets. Nu is zij begonnen met de uitdeling van kleding. Na de ontvangst van onze lading moet er eerst voldaan worden aan een grote hoeveelheid formaliteiten. Dan duurt het een aantal weken voor er toestemming verkregen wordt om de uitdeling te starten.

De kledingbeurs is toegankelijk voor mensen die zich vooraf hebben laten registreren en toestemming hebben van de Overheid om kleding te ontvangen. Dan worden ze later in groepen uitgenodigd om een keuze te komen maken. Ze mogen dan een aantal kilo's kleding uitzoeken, al naar gelang ze nodig hebben.

Daarna is er tijd nodig om de kleding uit te zoeken op maat en seizoen etc. Dan worden er wekelijks mensen uitgenodigd om een keuze te komen maken. Alles wordt heel precies geregistreerd. Aantal en gewicht moet worden genoteerd en geregistreerd. Valentina maakt op haar beurt gebruik van vrijwilligers om de goederen uit te delen.

Vandaag stuurde zij twee filmpjes om een indruk te geven hoe een kledingbeurs verloopt.
Op de kledingbeurs werd Valentina altijd geholpen door Alexander. Hij is op hoge leeftijd overleden. Zijn weduwe helpt nog wel. Ook de boekhoudster van de stichting helpt mee met de verdeling.Geen opmerkingen:

Een reactie posten