Pagina's

woensdag 17 januari 2018

Herbouw Evangelisch-Gereformeerde kerk van Minsk

Inmiddels wordt er hard gewerkt in Minsk aan het nieuwe kerkje.

De kerkenraad meldt: Op de avond van 24 december waren wij zo gelukkig om het geboortefeest van Christus te vieren in ons oude houten kerkje. Dit om een gevoel van gemeenschap te beleven in onze eigen concrete gemeente. (De gemeente verblijft tijdens de verbouwing in de andere gemeente waarmee we contacten onderhouden.J.G.)


Hieronder een aantal foto's.

De werkzaamheden die inmiddels gedaan zijn:

We hebben een overkapping (plafond) en een dak gemaakt boven het voorportaal, dat als ingang dienstdoet.


 De hele omtrek van het grote dak en alle frontons van het nieuwe gebouw hadden nog geen dakbedekking. Tussen het schuimplastic en het stucadoorwerk én de hoofdmuur, die bestaat uit blokken van gas-silicaat, was van boven geen afsluiting. Daar viel regen naar binnen wat risico's met zich meebracht voor het gebouw: tussen de muur en het stucadoorwerk drong water naar binnen en de muren waren drijfnat. Dit helemaal bovenop het gebouw verhelpen is een zeer gecompliceerde klus, het vergt veel tijd, het komt zeer nauw en vereist een hoge mate van vakmanschap, zeker bij ongunstige weersomstandigheden. Maar het resultaat mocht er zijn: het euvel – een erfenis van de vorige fase met de vorige bouwploeg –  is thans daadwerkelijk verholpen. (Op de foto's: de gevel voor de deklaag; en de vakmannen tijdens de werkzaamheden).


 De derde belangrijke etappe van de werkzaamheden die we konden realiseren tijdens het werk vanaf de buitenkant (bij ongunstige weersomstandigheden) is de isolatie van het plafond van de eerste verdieping met (enkele) lagen van het noodzakelijke materiaal: speciale folie, glaswol, tape en een houten latwerk om deze “pastei” vast te zetten.


 Voor het werk aan de binnenkant kochten wij een warmte-ventilator om de houten con-
            structies te drogen en om warmte te genereren tijdens de werkzaamheden binnen.De opzichter van de bouw schrijft: Bedankt voor jullie gebed en praktische hulp. Zonder dat zouden wij niets gerealiseerd kunnen hebben ! Gods zegen toegewenst ! Hallelujah zij onze Heere vanwege het feit dat Hij de voortzetting van het werk mogelijk heeft gemaakt en dat Hij jullie, de vrijwilligers en de mogelijkheden maar ook goede bouwvakkers op ons pad heeft gebracht.
Ziet, Ik zal wat nieuws maken, nu zal het uitspruiten, zult gijlieden dat niet weten ? Ja, Ik zal in de woestijn een weg leggen, en rivieren in de wildernis.

Het boek van de profeet Jesaja 43:19.


Zekerlijk, Zijn heil is nabij degenen, die Hem vrezen, opdat in ons land eer wone.

Psalm 85:10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten