Pagina's

zaterdag 19 oktober 2013

De Soek-bus

De voorbereidingen voor de reis naar Belarus gaan gestaag voort. Een jaar lang worden er goederen verzameld, ingepakt en klaargemaakt. Op doordeweekse dagen is Huib Hoek vaak in onze opslag te vinden. We noemen hem onze "Dambaas". Zoals er vroeger op de dam (de binnenplaats van het redersbedrijf) van een reder in het dorp Katwijk aan Zee één was die voor alles zorgde. In ieder geval zicht had op de aanwezige manden en tonnen, netten en andere scheepsbenodigdheden. Zo heeft Huib zicht op wat er aan goederen is binnengekomen. Veel is door zijn eigen handen gegaan. Kleding nagekeken, over-gepakt en transport-klaar gemaakt.
Gerrit Kloos en Arie Messemaker hebben al heel wat uurtjes besteed aan het gereed maken van de bus.
De bus wordt onderhouden door een aantal vakmensen. Maarten Beens en Dirk van der Plas zorgen voor het motorische gedeelte. Arie (jr.) Messemaker heeft de zorg voor de carrosserie. Onder supervisie van Arie (sr.) en Gerrit is de bus nu helemaal klaar voor de reis. Ook door andere werkgroepen wordt hij gebruikt.
Om de exploitatie van de bus zo efficiënt mogelijk te maken hebben we een aparte stichting opgericht. Stichting Oost Europa Katwijk (SOEK)
En kan gebruikt worden door andere hulporganisaties tegen een aantrekkelijk tarief. (interesse? Stuur een mail aan soekkatwijk@gmail.com)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten