Pagina's

dinsdag 5 oktober 2021

Transport naar Vojgany

 Vandaag wordt er opnieuw een vrachtwagen geladen door de mannen van onze werkgroep, aangevuld met hulptroepen. Rond het middaguur kwam de chauffeur met zijn truck met oplegger aan bij de schuur. Korte tijd later werd begonnen met laden. Zo gaat er ongeveer weer 10 ton aan goederen naar het bejaardenhuis in Vojgany.

Wat oude plaatjes dan herkent u het wel weer. We komen hier nu sinds 2014. Veel is er veranderd en veel heeft de directrice Jelena met haar medewerkers tot stand mogen brengen. Intussen wordt er nu ook driftig gewerkt aan een daklozenopvang. 







Nu dus weer een transport. Niet alleen hulp voor het bejaardentehuis, maar ook voor mensen met zorgen in het dorp en in de omgeving. U leest de krant en zie het nieuws en weet ondertussen wel iets meer over Belarus (Wit-Rusland). Ik hoef u daar niets over te vertellen.

Vandaag wordt er dus hard gewerkt. Ieder wil zijn steentje bijdragen. Niets alles gaat, maar als je niet mag tillen kun je wel de lijst van goederen bijhouden en opletten dat alles er in komt en we na het laden weten wat er inzit. De papieren en de goederen worden immers bij aankomst ook weer gecontroleerd. Iets teveel is niet een groot probleem, maar iets dat op de lijst staat en er niet inzit, dat geeft problemen voor de ontvangers van de goederen. Gerrit houdt er oog op dat alles erin komt Jelena is immers verantwoordelijk voor wat ze ontvangt.

Gelukkig lukt het Huib de heftruck te besturen. Ook al ondervindt hij langzamerhand steeds meer dat zijn leeftijd parten gaat spelen.

Vader en Zoon Huig in de vrachtwagen met een zeer behulpzame chauffeur. Henk en Arie zorgend at tussen de Pallets goed kan worden opgevuld en broeder Aam is ook van de partij om hand en spandiensten te verrichten. Zo wordt met elkaar de klus geklaard.





Het is de bedoeling om morgen papieren te maken en dan kan de lading op weg. Op Hoop van zegen.

Ik heb getracht de dames die in het huis werken te bemoedigen met het volgende verhaaltje:

Beste Dames en Familie Haven-medewerkers!

Toen ik een kleine jongen was, leerde ik een liedje. Het ziet er zo uit: 

Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht
dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht
en Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn’
jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

Jezus zegt ons ook dat ’t zo donker is
overal op aarde zond’ en droefenis
laat ons dan in ’t duister held’re lichtjes zijn
jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

Als ik dacht aan het werk dat jullie allemaal doen bij Family Haven, denk ik aan het licht dat je mag verspreiden voor de mensen die in de veilige haven van je huis wonen. Ik dacht erover om je een klein cadeautje te geven. en vond deze kleine lampjes. Neem een ​​lege fles. Misschien groen of bruin, of met een patroon, en steek een veter met lampjes erin. In de herfst en winter zal het een licht zijn in de duisternis om ons heen. Hij laat ons denken aan  Jezus Licht voor ons. Hij spreekt uit Zichzelf: Ik ben het Licht van de wereld. In Zijn licht kunnen we nu en voor eeuwig en altijd leven. Dus een mens die in Jezus heeft geloofd, zal voor altijd een lid van Zijn Koninkrijk blijven.

Maar als we in Zijn licht wandelen, zullen we Zijn licht weerkaatsen naar de mensen om ons heen. Jezus zegt ook over ons: U bent het licht van de wereld. Betekenis: We kunnen het Goede Nieuws verspreiden dat Jezus de Verlosser van de zonden is en leven geeft voor het heden en het eeuwige.

Ik hoop dat ons werk u zal inspireren om door te werken in de moeilijke situaties waarin u uw werk moet doen. Wees oprecht, liefdevol en behulpzaam.

Ik hoop dat God ons een dag zal geven waarop we elkaar weer zullen zien. Al het beste voor u, uw dierbaren. Vergeet nooit: want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon heeft gegeven, zodat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Van jullie vrienden uit Nederland,

(De taal is wat krom, maar ik schreef het in het Engels om beter te vertalen in het Russisch, en daarvandaan weer terug in het Nederlands. Maar u begrijpt het wel. De tijd ontbreekt om er nu langer aan te schaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten