Pagina's

donderdag 10 oktober 2019

Fietsen gezocht voor medewerkers "Familiehaven" - Vojgany - Belarus

21 november hopen we deze mensen weer te ontmoeten in Войганы (Vojgany). Ze werken allemaal in de verzorging en in de keuken en administratie van dit bejaardenhuis. We waren hier in 2015 voor het eerst met een transport. Daarna ook in 2017. Beide keren hebben we een hele vrachtwagen hulpgoederen gebracht. Ook dit jaar hopen we dat weer te doen. 

Als je daar dan op bezoek bent, zie je de mensen naar hun werk komen. Lopen....
Je hebt er geen erg in. Je denkt ze wonen in het dorp en komen lopend naar hun werk. Of misschien met de bus.

Door de contacten wordt er een vertrouwensband gelegd. De contacten worden intensiever. En zo zal het nu ook gekomen zijn dat de directrice een vraag durfde stellen, waar je zelf niet op gekomen zou zijn. Zou eht mogelijk zijn om wat fietsen mee te brengen? Veel van de medewerkers woont op een afstand van rond de 10 km. van het tehuis. Men draait lange diensten en dan moet de weg naar huis nog worden ... gelopen.

Heeft u nog een goede fiets in de schuur? Eigenlijk staat hij in de weg, want we rijden op een elektrische. En voor die oude krijg je bijna niets. Dus waarom zou ik hem weg doen. Je weet maar nooit waar hij nog eens dienst voor kan doen. Ik schrijf maar wat. U begrijpt me wel denk ik.

U kunt er nu een goede daad mee doen.

Het zou geweldig zijn voor deze mensen die met hart en ziel de ouderen in het tehuis verzorgen. Ze krijgen een salaris van ongeveer €180 in de maand. Ja, een brood kost maar een kwartje. En ieder heeft een tuintje (met aardappelen en kool en bonen, wortelen en kroten). En velen zoeken bramen en andere vruchten in het bos en in de herfst paddenstoelen en andere eetbare zaken in de natuur. Maar een jas kost gemakkelijk €100. Gas, licht en water zijn wel goedkoper dan in ons rijke westen, maar lang niet voor niets. Dus als je dan kunt lopen naar en van je werk.

Wat zou het mooi zijn als we deze mensen met een fiets zouden kunnen helpen.

Iedere vrijdagmiddag van half 4 tot 5 in de schuur. Katwijkerweg 1, Valkenburg. Of een telefoontje naar één van de nummers op het blog.Geen opmerkingen:

Een reactie posten