Pagina's

dinsdag 2 juni 2020

Voorzichtige hervatting van de werkzaamheden

Heel de wereld kwam stil te staan. Van de ene op de andere dag. In Belarus ging veel nog gewoon door. Maar ook daar zijn maatregelen afgekondigd. Mogelijk door plaatselijke regels. Het verdeelcentrum van goederen in Kobryn ligt deze maand in ieder geval nog stil. Maar ook de hulpverlening kwam tot stilstand. En gelukkig is er in Belarus geen strenge winter geweest. De warmste winter gemeten, sinds 140 jaar. Dat betekent dat de kou voor mensen in slecht geïsoleerde huizen is meegevallen. 
De aanvoer van hulpgoederen is geheel stilgevallen. Dus zal een transport met vreugde en dankbaarheid worden ontvangen.

Daarom hebben we besloten binnenkort weer een transport te organiseren. Dit keer niet met eigen mensen, maar we laten het transport verzorgen door een Wit-Russisch bedrijf, dat tegen een zeer schappelijke prijs de goederen uit Katwijk naar Kobryn brengt. Hebben we in het verleden wel eens heel erg gemopperd op de papieren die allemaal precies moesten worden opgesteld. Nu geeft het ons de zekerheid dat de goederen op de plaats van bestemming komen. Alles zal immers precies worden gecontroleerd en de chauffeur en de transportonderneming zijn mede verantwoordelijk.

De plannen zijn als volgt. De lading voor de vrachtwagen staat klaar. Er zijn genoeg goederen, want dit transport zou normaal gesproken al een 2 maanden geleden door onszelf verzorgd zijn. Nu hebben de mannen het klaar gezet voor verzending. De vrachtwagen met aanhanger is aangekomen in Rotterdam en zal daar morgen lossen. Dan komt hij naar Katwijk om te laden en brengt de Wit-Russische chauffeur het in Kobryn.

Later verschijnt hier het bericht wanneer we weer goederen gaan inzamelen. Dit is vanwege de 1,5 meter maatregel nog even niet mogelijk. Als er weer ruimte in de schuur is gaan we daar weer aan beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten