Pagina's

zaterdag 25 juli 2020

Veelbelovende inzameling!

Vanmorgen was Huig weer present in de W. Sluyterstraat voor de inzameling van gebruikte kleding en goederen. En hij meldde na afloop: "90 zakken, 15 dozen met kleding, 2 rollators wat medische spullen en 3 bedden en €50". Vakantietijd en toch een geweldige opbrengst. We zijn de gevers dankbaar voor het vertrouwen dat hun kleding een goede bestemming krijgt. 


We weten nog niet precies hoe we ons najaarstransport gaan organiseren. Het plan is om zowel in Kobryn als in Vojgany goederen te brengen. Maar of we dat zelf wegbrengen of dat we het transport weer laten verzorgen, weten we nog niet. Door gebruik te maken van een onderneming die terug-vracht aanneemt, kunnen we relatief goedkoop goederen naar Belarus laten brengen. Nooit zo goedkoop als we een groot deel van het transport gesponsord krijgen door ondernemingen die ons materieel ter beschikking stellen, maar de kosten zijn lager dan zelf materieel huren en brandstof en tolkosten betalen.
Gezien de Corona-crises is het nu nog niet te overzien wat er in november mogelijk is. Dus dat bezien we op een later tijdstip.
We gaan door met het inzamelen van goederen. Binnenkort zal ik iets schrijven over andere zaken dan kleding, huisraad en medische artikelen die we inzamelen. 

Maar laat ik nu al wel het een en ander noemen ( je weet maar nooit wat u deze zomer hier of daar tegen het lijf loopt?).....

1. Voor de verbouw en renovatie in Vojgany zijn we op zoek naar gereedschap. Boormachines, klopboor, cirkelzaag, etc. etc. 

Misschien wordt er op het werk een investering in nieuw gereedschap gedaan en is de werkgever bereid het gebruikte maar nog goede materiaal te doneren voor Charité. Vaak wordt het voor weinig verkocht aan partijhandelaren, maar men zou er ook een goede daad mee kunnen doen. U bent misschien die ondernemer, of de werknemer die een goed woordje voor ons wil doen. Als het helpt willen we de bedelactie ondersteunen door een praatje te komen maken.

2. Voor de school in Antopal zijn we op zoek naar pottenbakkersklei. het is een school voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daar heeft men uit Polen draaistoelen en een beperkte hoeveelheid klei gekregen. Maar de klei is op en de draaistoelen staan nagenoeg stil.

3.  Voor deze zelfde school zoeken we ook naar meubilair en aanverwante zaken uit een technische school. Misschien is er iemand die daar contacten heeft. Bij renovaties gaat er soms heel veel materiaal weg. We krijgen ook veel gebruikte meubelen voor basisscholen. Wie weet de weg.

Later hoop ik meer te schrijven over de projecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten