Pagina's

maandag 8 maart 2021

Stuur een Paasgroet naar Belarus.

Jezus Christus is werkelijk opgestaan.
Иисус Христос воистину воскрес.

Alweer 6 jaar geleden bezochten we voor het eerst Vojgany. We maakten kennis met Jelena en de mensen die in het tehuis "Familiehaven" wonen en werken. Nu ruim 6 jaar later gingen er al 4 grote vrachtwagens richting dit dorp in Noord-West Belarus.

Om u een indruk te geven even een kaartje. Linksonder de grensovergang bij Brest. De blauwe lijn is de reis over Minsk naar Vojgany. En dat dorpje ligt op 1700 km van Katwijk aan Zee. 
De gemeente van ds. Viazovsky bracht ons bij het tehuis. De dominee komt er geregeld om met mensen te spreken. Soms is er ook een kleine dienst. Er komen ook andere leden van de gemeente. Irina is betrokken bij de groep van mensen die Jelena terzijde staan. 

Jelena heeft de hulp die we hebben gebracht ook gedeeld met de mensen die in de dorpen in de omgeving wonen. U hebt er mogelijk voorbeelden van gezien op dit blog. Anders kijkt u naar de beelden uit 2019. Zoek in het archief.

Nog veel langer geleden kwamen we voor de eerste keer in Kobryn. Dat was in 2001. Toen bezochten we de opslag van Valentina Yakubets. Sinds die tijd werd er jaarlijks kleding en goederen gebracht voor het werk dat de st. Miloserde in de regio Kobryn/Brest doet. Kobryn ligt dicht in de buurt van de stad Brest. Direct aan de Poolse grens bij de grensovergang Terespol/Kukurycki. Kobryn is vandaar ongeveeer 50 km landinwaarts.

Nu willen we deze mensen ook een bemoediging brengen d.m.v. een Paaskaart. U kunt meehelpen. Op deze pagina legt Cora het allemaal haarfijn uitNaar het bestelformulier!            


  


                                    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten