Pagina's

maandag 14 augustus 2017

Reisplan september 2017Dit jaar hopen we Vojgany weer te bezoeken. We waren 2 jaar geleden ook in dit kleine plaatsje. Hier staat klein particulier Verzorgingshuis/Verpleeghuis. Er wonen ongeveer 60 ouderen. Onder de foto's gaat de tekst verder.Hier hebt u een indruk. De foto's staan al wel op het blog, maar dit gaat gemakkelijker dan ze opzoeken. We hebben weer een vrachtwagen vol voor dit tehuis. Er wonen nogal wat mensen die niet voor een andere vorm vanhulp in aanmerking komen. Belangrijke reden om hier te helpen is ook dat de reformatorische gemeente in Minsk contacten met dit tehuis onderhoudt. Daardoor is er ook de mogelijkheid om het Woord van God hier bij bijzondere gelegenheden te laten klinken en komt Pastor Georgij er ook.
Een indruk van wat we hier brengen? Een indruk: 250 dozen kleding, 30 dozen dekens, een rolstoel, 2 rollators, 13 dozen lappen stof, 15 dozen incontinentiemateriaal, 2 bedden, 10 matrassen, 10 kussens, 60 stoelen en 10 tafels, , 6 medicijnkasten, 2 naaimachines, 2 postoelen. En nog van alles meer. We zijn nog op zoek naar een visje voor de bewoners. We hebben bak-apparatuur bij ons. Dus als er nog een schipper is, die iets ter beschikking wil stellen. Neem contact op met Arie Messemaker of Huib Hoek.

Laatste keer dat ik Vojgany bezocht hebben we ook gekeken op een school in het dorp. We nemen daarom ook een aantal dozen speelgoed mee en zijn er ook dozen met kinderkleding. We zoeken nog iemand die kan helpen aan papier. In het verleden was er een drukker die grote hoeveelheden overgebleven papier mocht versnijden tot pakken A4-vellen. Daar hebben we velen blij meegemaakt. Maar die bron geniet van zijn pensioen. Maar misschien kan er iemand helpen. Ook pennen, etui's, potloden en andere schoolbenodigdheden zijn van harte welkom. U begrijpt dat we niets aan oude schoolboeken hebben. Maar ongebruikte oude schoolschriften zijn prima. Geen bezwaar als het kaftje lijkt op iets uit de vorige eeuw. Als je er maar in kunt schrijven. Russische letters passe er prima in. благодать вам и мир от Бога Отца нашего и Господа Иисуса Христа.
En ook dit jaar gaan er weer gebruikte maar nog in prima staat verkerende tafeltjes en stoeltjes mee. Nog een voetbalelftal nieuwe kleding gekregen en de oude is nog goed bruikbaar? Even wassen? Graag! Atletiekvereniging verblijdt met een nieuwe uitrusting door de sponsor? Wij nemen het gebruikte graag mee. Mijn ideeën zijn op, maar u heeft er misschien nog een. Laat het weten, we komen het ook halen als dat moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten