Pagina's

woensdag 17 september 2014

Transport 2014Met gemengde gevoelens zullen de deelnemers aan het transport naar Belarus dit jaar vertrekken. Al weer bijna een jaar geleden overleed Willem Vooys onderweg naar Wit Rusland. Elders op dit blog heb ik er iets over geschreven. Toch gaan we. Opnieuw zijn er veel goederen verzameld. Opnieuw afspraken gemaakt. Dit jaar hopen we te vertrekken op 6 oktober. En we hopen dan vrijdag 17 oktober weer thuis te komen.
Op dit Blog doen we verslag van onze reis.

Ons reisplan ziet er als volgt uit:

6 Oct. 8.00 Afscheid en Vertrek uit Katwijk: We gaan met 2 vrachtwagens en de Bus.

7 Oct. 20.00 Rond deze tijd hopen we te arriveren aan de Pools/Wit-Russische grens.

8 Oct. 9.00 Als we alles mee hebben zou het zomaar kunnen dat we rond deze tijd de grens gepasseerd zijn en onze goederen kunnen inklaren op het douanekantoor in Brest. Daar ontmoeten we dan Valentina Yakubets, onze contactpersoon en tolk.

12.00 En in de middag hopen we dan onze vracht te kunnen lossen in Kobryn.

20.00 We verblijven die nacht in Kobryn

9 Oct 10.00 Vertrek naar Rechitsa/Mozir

20.00 Aankomst in Rechitsa. Daar ontmoeten we dan onze tolk Pjotr.

10 Oct. De komende 2 dagen bezoeken we dan oude en nieuwe projecten. We vragen naar behoeften en kijken of de geboden hulp uit eerdere jaren is aangekomen.
11 Oct. Als we na het middaguur wat tijd over hebben nemen we vrijaf om de stad te bekijken.

12 Oct. Zondag. We bezoeken een plaatselijke gemeente. Er wordt vast goed voor ons gezorgd die dag. Zodat we tussen de diensten een maaltijd krijgen en 's avonds voordat we gaan rusten ook iets kunnen eten.

13 Oct. 9.00 We nemen afscheid van onze tolk Pjotr, en vertrekken weer richting Kobryn.

19.00 Als we 's avonds aankomen blazen we uit van de lange reis.

14 Oct. Deze dag besteden we om afspraken te maken voor het volgende jaar in Kobryn. Mogelijk brengen we een bezoek aan een verpleeghuis of school.

15 Oct. In de morgen is er nog tijd om de laatste dingen te regelen.

Rond het middaguur vertrekken we dan naar de bewaakte parkeerplaats om onze vrachtwagens op te halen. En dan gaat het in de richting van de grens. We verwachten dat we rond het middernachtelijk uur over zijn. Dan rijden we nog een stukje en zoeken een parkeerplaats waar we de nacht kunnen doorbrengen.


16 Oct. 9 uur nadat we gestopt zijn mogen we dan weer verder rijden. We doorkruisen op die dag Polen. Hoe vroeger we de Duitse grens passeren, hoe verder we dan nog kunnen komen.

17 Oct. Als het allemaal dan gaat zoals we nu bekijken kunnen gaan we deze dag over de snelweg door Duitsland weer naar huis.

Van dit hele plan geldt: Zo de Heere wil en wij leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten