Pagina's

maandag 29 september 2014

Zondag in Minsk.

De dienst van de gemeente die we zondagmorgen bezochten begint om 11 uur. We worden opgehaald. Dat is fijn. Want zelf de weg vinden naar de buitenwijk zou niet lukken. Nadat de problemen met de elektriciteit zijn verholpen kan de dienst beginnen. Er wordt gezongen met begeleiding van een synthesizer, die bespeelt met één vinger toch nog aardig muziek voortbrengt. De gemeente die aanwezig is groeit onder de dienst uit tot 25 personen. Ieder komt van ver. De meeste met het openbaar vervoer.
De Hollandse dominee preekt over Col. 1, daarna de plaatselijke predikant over Jesaja 28:11. De dominee houdt een preken serie over de voorbereiding van Israel om een arrk van verlossing te zijn waardoor de Zaligmaker in de wereld wordt gebracht. Vanmorgen gaat het over de taal en cultuur van de Grieken die in dienst wordt genomen zodat aanstonds het Evangelie de wereld kan veroveren.
Na de dienst is er een kort moment van ontmoeting.
Wij nemen wat rust en gaan dan op weg naar het opgegeven adres voor de avonddienst. De straatnaam geeft op googlemaps wel eens plaats aan, maar in werkelijkheid is dat een plek een kwartier lopen van de plaats die ook deze straatnaam heeft. Na verloop van tijd dan maar weer terug naar hotel.
De zondag eindigde in alle rust. Maandag wachtte er een nieuwe dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten