Pagina's

vrijdag 15 november 2019

Vrachtwagens geladen. Papieren gereed. Nu nog de visa!


Nog 3 dagen en de reis kan beginnen. Morgen nog de visa en dan staat niets meer in de weg om maandagmorgen de reis te aanvaarden. er is werkelijk nog heel veel aan goederen binnengekomen de laatste weken. het was een hele onderneming voor de dames om alles ingepakt te krijgen. Maar het is gelukt. 2 vrachtwagens vol en in de bus ook nog eens 1200 kg aan kleding.

Daar zullen ook onze persoonlijke spullen inkomen. En etenswaren en een zooitje vis, om voor de mensen in het bejaardenhuis in Vojgany een lekkernij te verzorgen.

Het is wel een geweldige hoeveelheid geworden. Om u een indruk te geven: ruim 15.000 kg kleding en schoeisel. 850 kg aan incontinentiemateriaal. 1700 kg. waspoeder. 25 schooltafels en 44 stoeltjes. 21 rollators. 10 rolstoelen. 5 ziekenhuisbedden en 10 matrassen. 70 schoenendozen gevuld door de kinderen van de Rutgerschool. 50 douchestoelen. heel veel aardewerk (borden, koppen, mokken), glaswerk en bestek. Voorts dekens en lakens, speelgoed, een wasmachine, naaimachines, kinderwagens , stoelen, een heel berg pennen voor de scholen, een scootmobiel voor het bejaardentehuis, 2 koelkasten en een magnetron.
U weet waar ik zondags sta. In Minsk hebben ze er ook behoefte aan. In Uddel stond een kleintje, zo ongeveer als het centrum aan de Melkweg staat. Die zit er tussen. Daar praten we verder niet over. In het verdeelcentrum in Kobryn krijgen ze een cadeau-box met 100 Blijde Boodschappen. Zo maar om mee te nemen. Roept uit aan alle stranden, zeg maar.
Al met al 30 ton aan lading! Dat heeft een waarde voor de overheid van € 40.000. Maar de waarde voor de mensen waar het gebracht wordt ligt vele malen hoger. Immers een gebruikt ziekenhuisbed uit 1995 dat nog goed is, maar niet de uitrusting van een bed uit 2019 heeft, levert op de tweedehandsmarkt misschien €100 op, maar betekent voor de zieke die er in ligt natuurlijk veel meer. En voor de verpleegster die de patiënt moet verzorgen is het heerlijk dat het omhoog kan en weer naar beneden.

U begrijpt dat we heel dankbaar zijn voor alle sponsoren die deze goederen hebben gegeven. Dat bent u. En we proberen u te laten zien dat het allemaal goed terecht komt. Daarom gaan we ook kijken op de plaatsen waar het terecht komt en waar het gebruikt wordt.

Ja de fietsen zou ik bijna vergeten. Ze hebben een wat on-courante maat. Dus nu hebben we er 12 meegenomen en de overige gaan dan in April met het volgende transport mee. Hartelijk dank voor de snelle reactie. En hebt u er nog eens 1 of 2....?

Vanaf maandag komen er weer iedere dag beelden van de reis naar en het verblijf in Wit Rusland.

U begrijpt dat we graag willen dat dit uw hart steelt. Zodat u bereid blijft dit stukje werk te steunen met uw gebed en met uw giften.

Maar we doen dit ook samen. We hebben een gezamenlijke roeping en verantwoordelijkheid. De armen hebt u altijd bij u, heeft de Heere Jezus gezegd. Wij met elkaar zijn slechts de armen van de gemeente die naar deze mensen reiken. Andere armen gaan naar mensen in nood in andere plaatsen. De gemeente draagt het werk. De diakenen doen hun werk, wij met elkaar hetgeen op ons pad is geplaatst en we weten ons gedragen door het gebed van de gemeente en de dienst van de broeders.
Want Christus regeert en doet Zijn Koninkrijk komen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten