Pagina's

woensdag 27 november 2019

Woensdagmorgen 27 Nov. 2019

Na de verplichte rusttijd konden we om 10.37 weer gaan rijden. Een onbijt in het hotelletje waar we hebben geslapen. En nu zijn we dan al even op weg.
Gisteren was het een enerverende dag met veel tegenslag. We waren nog maar een klein half uur onderweg town we werden aangehouden door de politie. De rijtijden moesten worden gecontroleerd! En men wist al direct welke dagen moesten worden gecontroleerd. 19 en 20 November. Juist, die avond en nacht stonden we op het douaneterrein. En daar moet je wachten. We arriveerden aan de Poolse grens om 10 uur Russische tijd. We waren 12 uur later over. Het grootste deel van die tijd stonden we stil. Daarna reden we 1 km naar de overkant, om vervolgens bij de inklaringspost van de douane opnieuw 6 uur still te staan. En dat hadden er 9 moeten zijn volgens de politie. Tja, dat was dus een groot probleem. En dat werden 4 bekeuringen voor de chauffeurs van €50 ieder. Gelukkig day men de bus niet aanhield. Anders waren er nog 2 bijgekomen.
En we mochten blij zijn, zo vond de agent, dat we niet in Polen waren aangehouden. Dan was de bekeuring vele malen hoger geweest. Maar goed na bijna 3 uur wachten, konden we verder reizen. Voor de grens stond een file van kilometers lang. Dat hebt u misschien gezien. Verder ging het redelijk vlot, maar nu nog eraf. We mochten niet langs een baan met 4 vrachtwagens voor. We moesten aansluiten bij de baan met "30 wachtenden voor u". Ook bij de Poolse grens die hele rij vrachtwagens. En dus duurde het hele gebeuren toch een kleine 10 uur. Daarna nog bijna 2 uur tot het hotel. De twee uur tijdsverschil maakte het leed een beetje goed. Maar inhalen lukt niet, dus is de planning donderdagavond thuis.
In Nederland is het bijna onmogelijk om de computers van douane, belastingdienst en politie met elkaar te laten communiceren. Maar in Belarus heeft men daar geen enkele moeite mee. We zeggen maar niets. We zijn weer wat wijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten