Pagina's

zaterdag 16 september 2017

Zaterdag in Minsk

We arriveerden even voor 12 uur in Minsk. Iedereen was blij een douche te kunnen nemen. In het bijzonder de visbakploeg. Daarna moesten we nog een poosje wachten, maar een bakje koffie doodde de tijd.
Met de stadsbus en de metro kwamen we in het centrum. Grote hilariteit in de metro. Volle wagons en grote optreksnelheid. In het centrum ontmoetten we andre de Pastor van de gemeente die we willen steunen bij de verbouw van hun  kerkgebouw.  Samen gebruikten we de maaltijd. Met drie gemeenteleden 2 dames en een broeder. Daar hebben we ook met elkaar gesproken over het gemeentewerk en de zorgen over de bouw. We hopen en bidden dat het gemeentewerk voortgang mag hebben. Daarna keerden we terug en nu heeft Huib bijna de nasi klaar. Met verse eieren van Valentina die ons 40 eieren schonk van har eigen kippen.  Een mooie  en enerverende dag. We bereiden ons nu voor op de dag van morgen.
Zondagmorgen breekt de dag des Heeren aan met het ontbijt. Daarna vertrekken we voor de dienst naar de eerste gemeente. Daar begint de dienst om 11 uur. Binnenkort zult u er wel iets van kunnen zien via het youtubekanaal van de gemeente. Later zal ik de link plaatsen. De mannen keren dan terug naar de bus om een broodje en een nopje te doen. De pastor gaat dan naar de tweede gemeente om daar om 3 uur nogmaals voor te gaan. On 5 uur gaan de mannen dan weer op weg naar de kerk waar ze Pjotr en de anderen te ontmoeten. Hen hebben we al vaak mogen ontmoeten. Misschien dat de Pastor dan wel weer gevraagd wordt het Evangelie door te geven. Dan is de dag nog niet vol, want we hopen de familie Kirdun te bezoeken in hun woning. Dat wordt een mooi weerzien met de mensen van het eerste uur. De dochters waren al twee keer in Katwijk. En ook bij het concert in de Oude ker van Katwijk aan Zee was er een dochter aanwezig.  Maandag hoort u er meer van. We wensen u vanuit de bus bij het Almaz hotel in Minsk een gezegende zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten