Pagina's

woensdag 4 november 2015

Kinderhuis Ivenets

Voor het eerst maken we een reis naar Vojgany om daar aan het bejaardenhuis hulp te brengen. Zie eerdere berichten. De vrachtwagen heeft meer ruimte dan nodig voor de hulp die we daar brengen. Daarom hebben we contact gezocht en een kindertehuis gevonden voor kinderen met een lichamelijk handicap. De hulpaanvraag ziet er dan zo uit.


Een zeer gewaardeerde broeder in Westzaan, W. Büdgen is de Russische taal machtig en zorgt er dan voor dat wij er ook iets van kunnen begrijpen. En dat levert dan het volgende op:

De staatsinstelling "Tehuis-internaat voor gehandicapte kinderen met specifieke kenmerken in de fysieke ontwikkeling te Ivenets" verzoekt om belangeloze, humanitaire hulp voor de pupillen van het Tehuis-internaat in de vorm van kinderkleding, schoenen, meubels, pampers, schoonmaak- en wasmiddelen, kantoorbenodigdheden, bed-benodigdheden en handdoeken.

Bij voorbaat dank voor de verleende hulp en het begrip.

De direkteur van het Tehuis-internaat,


J.S. Petrasjkevitsj.

U ziet, daar vraagt men om de eerste levensbehoeften. Geen overdadige wensen. Gewoon wat nodig is om de kinderen een menswaardig bestaan aan te bieden. 
De economische situatie in Belarus is zeer slecht. En we zien wel dat er enige vooruitgang is, maar kinderen, gehandicapten, ouderen en wezen leven nog maar al te vaak in erbarmelijke omstandigheden. Onze hulpverlening is op deze groepen gericht. Daarom is het zo mooi dat u ons helpt bij het lenigen van deze nood.

Het is ook goed om te proberen in het leven van kinderen een zonnetje te laten schijnen. Rina Harteveld maakt kaarten voor dit doel en van de opbrengst heeft ze nu pakketjes gemaakt. Daarin zit een aardigheidje voor de kinderen en we hebben er uit onze voorraad ook een Kinderbijbel van E. Kuijt bij gedaan.
We trachten met Woord en Daad hulp te verlenen. Mooi initiatief van Rina! Navolgenswaardig zou ik zeggen. Van andere initiatieven vertellen we u in een volgend bericht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten