Pagina's

vrijdag 4 november 2016

Alles gereed.

Het had nog heel wat voeten in de aarde, maar de voorbereidingen zijn klaar. De vrachtwagens geladen. De papieren geregeld, de uitvoerbewijzen gemaakt. De visa zitten in de paspoorten.

Er is gezorgd voor proviand onderweg. Ik hoorde al van een pan met soep. u mag raden...
We hebben een koelwagen, dus onderweg hebben we ook nog een visje in de pan. En Huib heeft vast al gehaktballen gebraden. Dus al gaan we naar het land van Borsj en Blinis, We eten een bruin boontje en macaroni met een gebakken ei.

Overigens hopen we te slapen in "hotel Praga"


We zullen nog wel een aardiger plaatje plaatsen. Het is overigens niet zo groot, want ik zag dat het volgeboekt is.

Vandaag weer allerlei hardwerkende mensen ontmoet, die ons zeer ter wille waren. De mensen van het consulaat op de ambassade. De dames van de firma van Berkel, die de expeditiepapieren verzorgden, De dame en heer van de douane, die moesten komen controleren of we geen verboden waren vervoeren. Allemaal mensen die met inzet hun werk doen. De ambassadeur had er zelfs al voor gezorgd dat onze visa klaar werden gemaakt voordat we er waren. Slechts de papieren controleren en een fout voorbijzien. De visa in de paspoorten plakken en klaar was het. Fijn dat men ook daar de betekenis van het transport weet te waarderen.

Onderwijl zorgde Huib tot diep in de nacht voor de juiste afwikkeling van de laadlijst. Die werd door onze Coördinator Johan Bulten op een nog later uur omgezet in een laadlijst en ik kon er vanmorgen mee naar de expediteur. Arbeid die zijn vrucht heeft opgeleverd, want hoewel ik voor 11 bij de Expediteur was, kreeg ik de papieren om half 5 pas in handen. de douane kwam kijken. Henk was al vroeg op pad naar de ambassade in Den Haag en haalden Arie en Gerrit de twee trucks op in Meerkerk. Jan hielp de douane en Leen zorgde voor de inwendige mens. Vele handen maken licht werk.

Maandagmorgen voor dag en dauw vertrekken onze vrienden uit de Hoekse waard richting Katwijk. Gelukkig vertrekken we pas om 8 uur en niet zoals de bedoeling was om 7 uur. Dat vinden zij, maar ook de families wel beter. Daarom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten