Pagina's

dinsdag 7 oktober 2014

Geriatrische kliniek

Ik dacht dat we naar een Bejaardenhuis zouden gaan, maar het bleek een geriatrische kliniek, of verpleeghuis. Het laatste is misschien beter.
Het zag er allemaal heel aardig uit. Van buiten redelijk fris, van binnen erg schoon, voorzover dat mogelijk is. Wel koud overal. De verwarming gaat pas 15 oktober aan!?!
Allerlei afdelingen. Medicatie gaat vooral door vitotherapie. Thee van kruiden waarvan je een voorgeschreven hoeveelheid moet drinken. Een kastje met wat medicijnen, die ernaast bijna helemaal leeg. Zelfs de vito-therapie is eigenlijk te duur. Want een doos met theezakjes kost toch al gauw €2. En hoe lang doe je daar nu helemaal mee.
De massageruimte, fysiotherapie bevatte een aantal oude apparaten voor zenuw prikkelingen met stroomstootjes. Allemaal lamentabel.
Verder brancards die een gedegen behandeling niet uithouden.
Voorts vertelde men dat iemand op het ministerie van gezondheid had bepaald dat 1 pamper per 3(!) dagen was toegestaan in geval van incontinentie.
Sara's zijn nergens te vinden. En nu blijkt dat mechanische toch zijn toegestaan. Wie weet er nog te staan?
We werden weer allerhartelijkst ontvangen. En hopen dat we als Charité Nederland ook hier ons steentje kunnen bijdragen. Zo hebben we in de afgelopen dagen er drie projecten bij gekregen.
Foto's hierboven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten