Pagina's

maandag 6 oktober 2014

Zondag in Minsk

Gisteren was ik 's morgens te gast bij reformatorische baptisten. In de middag mocht ik voorgaan in de reformatorische gemeente. Gereformeerde kerk als u wilt. Hier is voorganger Alexej Frolov. Een bijzondere ervaring. Psalmen zingen in het Russisch. Wetslezing en Geloofsbelijdenis. Er waren niet veel mensen en ook nog gasten uit een andere stad. Men heeft contacten met Nederlanders uit de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt). Een ouderling sprak een beetje Nederlands. Hij doet Bijbelstudie met Nederlanders via de email. Hij denkt na over zendings-vertaalwerk  voor een volk in het verre Oosten. Hij leerde Grieks en Hebreeuws op een Seminarie in Kiev. Pastor Frolov, de musicus, is wel bereid om het werk van Charité in Nederland te komen ondersteunen met optredens. Hoe je met de overheid omgaat en daar bevreesd voor bent ligt heel verschillend. Zo blijkt. Op je woorden letten is altijd belangrijk.
In de morgendienst heb ik het Woord mogen bedienen uit Kol. 2: 9. 'S middags uit Kol 1. Er was goede aandacht, ondanks de barrière van de taal en de vertaling.
Het is natuurlijk dom, maar plaatjes maken is er niet van gekomen. Heb dat ding op zak, dus fluitje van een cent. Maar je moet erom denken. En ben dan met andere dingen bezig, en dan vergeet ik het. Veel van de mensen die ik ontmoette staan op de foto's van de conferentie. Hier nog een plaatje van de nieuwe dr. theologiae Yaroslav Viazovsky. Op de ene foto met zoon Vladimir, een leuke knul die goed Engels spreekt. En op de andere tot met leden van de faculteit in Aberdeen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten